Ismeretes, sokan szokták ismételgetni Orbán, vagy a Fidesz elképzeléseit, idézeteit arról, hogy bebetonozzák a hatalmukat 40 évre. Ennek a bebetonozásnak a módját a különféle hatalmi ágakban különféle pozíciókra történő kétharmados és hosszú idejű kinevezésekben látják. Orbán maga is kétharmadról beszélt, de ő a Tákolmányra utalt. Hogy 40 évig nem jön itt majd össze a kétharmad.

Pedig sokan elfelejtik, hogy sokkal prózaibb okai is lehetnek ennek a dolognak, a 40 éves bebetonozás ideológiája nem a Mikolánál, nem a Kövérnél, hanem az Usztics-vonalnál keresendő. Kulcsszerepet játszik ugyan sok egyébként is kritizált törvény, mégpedig a külföldi magyarok szavazati joga, illetve az előregisztrációz is. De azt senki nem rakta még össze, hogy miképpen is lehet biztosítani a 40 évet. Pedig a megoldás pofonegyszerű, és egészen kézenfekvő technikai oka vannak. Olyanok, melyeket még Bajnai sem tud megoldani.

Amikor külföldi magyarokra gondolunk, akkor legtöbben szlovákiai, esetleg amerikai hazánkfiára gondol, nem gondolnak a korábbi ősökre. És itt nem az Etelköz, nem a Magna Hungaria magyarjaira gondolok. Még csak nem is a sumerek (sumérok) és egyiptomiak jelentik a problémát. A negyven évhez azt kell eszünkbe vésni, hogy mindenki tudja, a magyarok a Sziriuszról származnak.

Nos, számoljunk csak! A Sziriusz 8,5 fényévre van. Ez azt jelenti, hogy fénnyel vagy más elektromágneses úton közvetített üzenet 8, 5 évig jut el oda. Amikor kiküldik az előregisztrációs törvényt, és megengedik az e-mailes regisztrációt, akkor 8,5 évig megy ki, Utána 8,5 évig jön vissza az üzenet. Aztán ugye el kell kezdeni a kampányt, ajánlásokat kell gyűjteni. Erre is adjunk azért egy kis időt! Utána ki kell küldeni a pártok és jelöltek listáját, az megint 8,5 év, aztán a válasz is 8,5 év.Tegyük fel, hogy nincs csalás, és a szíriusziak nem tudják meg előre a fideszes képviselők nevét, tehát nem tudnak előbb szavazni. Nos, ez akkor 34 év. Ehhez jön a 4 év, amelyet a hatalomban már ebben a ciklusban betöltenek, a maradék 2 év ráhagyás a kampányra, az ajánlások gyűjtésére, postázásra, gondolkodásra. No meg szíriuszi rovásírásra is le kell fordítani a szövegeket, neveket.

Hát kérem ez a megoldás, nem értem, hogy a politológusoknak ez hogy nem esett le.