Friss hír, hogy a Wikileaks által kiszivárogtatott telefonbeszélgetés szerint, amikor anno Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán arról számolt be, hogy hogyan főz otthon madártejet, és erről a Piroslap be is számolt, akkor Vona Gábor erre nemes (?!) egyszerűséggel úgy reagált, hogy:

Gyurcsány Ferenc már megint ellopta a sót!

Vona Gábor Véleményéhez csatlakozott a Fidesz, az Index, a Hírszerző is. Sőt, még Babarczy Eszter is, akiről tudjuk, hogy tévedhetetlen.:) Úgyhogy garantált, hogy most is igaza van. Az LMP kifakadt, hogy ő volt ott előbb, Gaudi Nagy Tamás pedig hisztizett, hogy az ő ötlete volt, ő már az óvodában is madártejet akart főzni, csak magyar termesztésű vaníliát keresett hozzá.

Gyurcsány Ferenc válaszul sajtótájékoztatón közreadta a madártej receptjét, és rámutatott, hogy abba csupán egy csipetnyi só kell, annyi meg köszöni, van neki otthon. A vaníliát pedig nem off-shore cégtől importálja, megvan a számlája róla.

Vona Gábor elfintorodott, és a nem létező bajsza alatt egy megjegyzést tett Gyurcsányra, a madárra és az SZDSZ-re, mire Dúró Dóra a fülébe súgta, hogy a madártejhez nem kell madár.

A külföldi sajtóban ennek ellenére mindenhol az jelent meg, hogy Gyurcsány Ferenc nomád magyar szokás szerint madarat fej. A Fidesz azonnal tiltakozott is az országot lejárató szoci hadjárat ellen.

Viszont, ha Gyurcsány nem "lopta volna el a sót", akkor a külföldi média soha az életben nem értesül a különleges magyar receptről.

Jobbikos vélekedések szerint Gyurcsány ripacs módjára viselkedik. Ami a madártej főzést illeti, ott egy kicsit egyet kell értenem.

Komolyra fordítva a szót, ez a hír természetesen így álhír, és aki azt állítja, hogy Gyurcsány ellopta a showt, azt csak sajnálni tudom, mert roppant erőltetett, ferde látásmódja van. Én azt gondolom, hogy bárki csatlakozott volna az LMP akciójához oly módon, hogy csak a rendőrség és az LMP közé áll, azt mindenki elismerte volna. Gyurcsány egyetlen "bűne", hogy híres, a másik meg az, hogy gyűlölik. A zsigeri Gyurcsány-gyűlölet kritikájába most nem kezdek bele, de ha valaki gyűlöli, ismerje már be, hogy az a baja, és nem Gyurcsány mostani akciója, amely szerintem kifogástalan volt, és a showból amennyit csak lehetett átengedett az LMP-nek nyilatkozataiban, tetteiben.