Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Orbán Viktor: Születésnapomra

orban-viktor-jozsefattila.jpg

orban-viktor-jozsefattila.jpg

Post-eventum vers Orbán Viktornak 50. születésnapjára a la József Attila.


Ötven éves lettem én –
meglepetés e költemény
hülye
mese:

ajándék, mellyel meglepetem
a Magyar Nemzeten
magam
s magam.

Ötven évem hamar elfolyt
havi két milla régóta megvót.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna jogtudó,
nem ily GDP-koptató
kevély
legény.

De nem lettem, mert Brüsszelben
felbaszott a parlament
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
alkotmány-módósításomért,
s a hont
kivont

szablyával óvtam ellene.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön, úton van afelé,
hogy Európa Chavezévé 
váljon,
megálljon!".

Ha bosszút áll Barroso úr,
hogy nálunk nem az EU az úr,
sekély
e kéj -

Én az egész világot fogom
nem ortodox módon
taní
tani!

0 Tovább

Orbán Viktor lassan nagyobb katasztrófa, mint a világválság

...legalábbis Magyarországnak. Mert azért a világot összedönteni nem tudja, azt csak a Gyurcsány képes.:) Legalábbis a fidesznyikes ideológia szerint. Az a hír járja, hogy a GKI szerint jövőre 1.5 százalékos GDP CSÖKKENÉS várható.

Méghozzá azért, mert: a világgazdasági és európai helyzet is romlott, de a magyar gazdaság sokkal inkább a kiszámíthatatlan, a jogbiztonságot csökkentő, populista, alapvető jogokat sértő gazdaságpolitika miatt került ilyen helyzetbe, és ez elriasztja a befektetőket.

Jó, mondja erre az egyszeri Fidesznyik, de ez csak a jövő, és csak Vértes András, azaz a fidesznyikes szemében csak egy gyurcsánypárti véleménye.

Jó, mondjuk mi is, és aki szereti Magyarországot, tényleg inkább azt kívánja, bárcsak ne lenne igaz a GKI jóslata. Inkább legyen jó Orbánnak, mint rossz az egész országnak. Csak sajnos ez nem valószínű. És az meg már nem a jövő kérdése, hogy ez a jómadár már mennyi rosszat tett Magyarországnak.

Mert nézzük a tényeket, és a múltat! Nézzünk mondjuk árfolyamokat az elmúlt 5 évben, és nehogy az egyszeri Fidesznyik magyarázkodni tudjon, nézzünk sokat!

KANADAI DOLLÁR:

SVÁJCI FRANK:

CSEH KORONA:

EURO:

ANGOL FONT:

JAPÁN JEN:

ROMÁN LEJ:

USA DOLLÁR:

Mi a közös ezekben az ábrákban?

1) Gyurcsány második kormánya alatt általában erősödött a forint az összes külföldi pénznemhez képest.

2) Ez nem közös: a világválság alatt különféle dolgok történtek, hiszen ez egy erősen kaotikus, katasztrofális jelenség volt. A legtöbb pénznemhez képest a forint gyengült, de mindenféle ellentétes folyamatok is voltak.

3) Orbán kormányra kerülésekor, a Varga, Kósa féle nyilatkozatok és az IMF elküldésekor, a gazdasági szabadságharc meghirdetéskor a forint minden pénznemhez képest esett. Nem csak a svájci frankhoz képest.

4) A második intifáda, a devizahitelesek "megsegítésének" meghirdetésekor még nagyobb esés tapasztalható.

Külön csemege, hogy ezen pénznemek közül az 5 év alatt tendenciózus gyengülést a forinthoz képest csak a román lej mutatott fel (emiatt ott Orbán jóval kisebb katasztrófának látszik, mint a világválság). A bemutatott országok közül az egyetlen, amely évek óta bevezette az egykulcsos adót. Szépen tönkre vágta őket is. Már hamarabb, tehát Orbán kapcsolhatott volna. Már ha lenne kapcsolója.

Orbán, mint Magyarország gazdasági válsága, egyelőre W alakú, visszaeső válságot jelent. De lehet ez még kilenclyukú híd alakú, speciális, Fideszes, nemzeti összebarmolási válság is. Olyan, amilyen tényleg nincs még a közgazdasági tankönyvekben sem.

A gazdasági intifádáról jut eszembe, mai hír, hogy Barroso az EU Parlamentben egy szokatlanul erős beszédben az EU intézmények erősítése, a gazdasági integráció erősítése mellett érvelt. Azaz a nemzeti gazdasági eltérések, a nem tankönyvszerű elbarmolások ellen.

A pénznemekre még visszatérve egy példa erejéig: legyünk őszinték, van pár pénznem, amely nem mutat ennyire határozottan ilyen jelenséget, például a lengyel zloty.

Egy nagy hupli azért itt is van az Orbán-kormány alatt. No meg a lengyelek 4 százalékos növekedéssel csúnyán lehagynak minket, a pénznem ehhez képest nem igazán lényeges. És végül, tegyünk ide valamit, ami nem pusztán pénzbeli árfolyam.

A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE INDEXE:

 

Itt az Orbán kormány indulása nem látszik annyira, annál inkább látszódik a mostani orbánus országválság. És ez még csak a beszakadás kezdete. A világválságon egy év alatt túl voltunk, Orbánt vajon még 2014-ig kell tűrnünk?! No és miért is? Mert 2,7 millió hülye ezt akarta, és pár másik millió tétlenül nézte.

0 Tovább

Miért nem Orbán Viktort gyanúsítják hűtlen kezeléssel?

Ha tehát Gyurcsányt gyanúsítják, mentelmi jogát felfüggesztik, akkor józan ész alapján azt lehet mondani, hogy Orbán Viktor esetében ez ezerszer inkább jogosnak tűnik.

0 Tovább

Himnusz Orbán Viktorhoz: Magyarország himnusza 2012-től (videóval)

Orbán Viktor sarkalatos törvényben írta át a Himnusz szövegét. Először nálunk olvashatja, nézheti, hallhatja meg az új himnuszt. Ez lesz a Magyar Köztársaság Himnusza 2012-től.

 

A magyar nép zivataros évtizedeiből

Viktor, szánd meg a magyart
alkotmányyal, Széll-tervvel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd frankhitellel
BAL sors akit régen tép,
Hozz rá négy esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!


Hányszor zengett ajkain
Gyurcsány vad népének
Vert hadunk csonthalmain
Győzedelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
megszorítással, kebledre,
S lett az MSZP miatt
demográfiai kelepce!

Hőseinket felhozád
az Országház élére,
Általad nyert szép házat
frankhitelesek népe.
S merre zúgnak tollnokai
MSZP, s LMP-nek,
a médiahivatalnál
tüstént közbe lépnek.


Bújt az üldözött, s felé
Budai nyúlt villájában,
Szerte nézett s nem lelé
korrupt pénzét a bankban,
ügyészségre megy,
Bú s kétség mellette,
a Facebook a lábainál,
De vádtenger felette.

Értünk Kunság mezein
pálinkát főzettél,
Tokaj szőlővesszein
egy kis pénzt lepengettél.
zászlónk gyakran plántálád
fideszes nagygyűlésre,
S nyögte Gyurcsány bús hadát
szadesz büszke népe.


Bár állott, a Zöldpardon,
Fű, söröm röpkedtek,
felszámolás sitthalom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virul
a fülkék jóvoltából,
az Alkotmány szemétbe hull
Pálunk hű tollától!

Hajh, de Gyurcsány miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villámidat
Dörgő rendeletekben,
Most rabló Gabriellát
Zúgattad felettünk,
Majd bankadót, s más igát
Vállainkra vettünk.


Szánd meg Viktor a magyart
Kit tőkések zsigerelnek,
Nyújts feléje védő kart
lakó-konténerben.
BAL sors akit régen tép,
Hozz rá négy esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt.

Természetesen ez egy álhír, humor, irónia, vicc. Nem szabad elhinni, de érdemes komolyan venni.

0 Tovább

Orbán utolérte Lukasenkót, a cél Észak-Korea

Lukasenko, Putyin és Orbán megy a kelet felé vezető úton. Az Urálban a hegy tetején szemléli őket két jobbikos, szkíta vadász. Megszólal az egyik: Szerinted ki ér előbb Észak-Koreába?

***

Még tavaly, év végén írtam arról, hogy Orbán Viktor lukasenkói útra lépett a diktatúra felé. Emlékszem, akkor hőbörögtek a fideszes olvasók, hogy mit riogatunk itten. Hosszú hónapok teltek el, és azóta Orbán sok alávaló, durva, buta dolgot tett, de ezek közül itt most csak a diktatúra építését emelem ki. A már decemberben előrelátható médiatörvény életbe lépett. A fidesznyikes hőbörgés megint arról szól, hogy ugyan már, mi baj történt? Hát elfoglalták az MTV, és félig az index.hu-t. Kis lépés ez Orbán Viktornak, elég nagy baj ez az emberiségnek. Mármint a magyar emberiségnek, a zembereknek. A törvény élesítve van, hogy még hol, és mikor veti be a Führer, nehéz lenne kiszámolni, és azt is, hogy kit hogyan talál meg.

A Tákolmányról írtam már eleget, nem is ragozom. Annyit említek, hogy még ez is csak egy repülő nehéz kő, január elsejétől fogják a zemberek meglátni, hogy amit mondtunk, mennyire igaz, vagy akár még rosszabb is lehet.

Sokak elképzelésénél egész biztosan rosszabb lesz, mert például tegye a szívére a kezét az olvasó, gondolta volna, hogy a Viktatúra majd be fogja tiltatni a tüntetéseket?! Ugye, hogy nem? Persze mi sejtettük. Mi mondtuk, hogy ebből diktatúra lesz.

A puhatolózás a kínai látogatáskor elszabotált Tibet melletti tüntetések voltak. Arra nem sokan kapták fel a fejüket, ilyen önzőek a zemberek: Tibet, ugyan már, kit érdekel. De lehetett sejteni, hogy ez csak a szokásos Orbánus tapogatózás, és íme, ma már azt is megéltük, hogy Orbán államának rendőrsége betiltja a tüntetéseket. Nem is egyet, hanem sorozatban.

Schiffer András mondta nemrég egy riportban: "A demokrácia végéről addig nem nagyon lehet beszélni, amíg megvan a lehetősége annak, hogy a jelenlegi mamuttöbbség demokratikus úton eltávolítható. Ennek az esélye még adott. "

Hát, "kedves" Schiffer András, csak szólok, most már lehet beszélni arról a diktatúráról, nagyon ideje volna beszélni. Addig beszélj, amíg még beszélhetsz, mert nemsokára ezt sem lehet! Egyébként is, valószínűleg minél inkább diktatúra lesz, annál inkább lesz már késő beszélni róla.

Nem tudom, mit gondolt Schiffer, amikor ezt a szánalmasan vagy aljas módon tutyi-mutyi szöveget mondta. Mert én azt igazán nem tudom elképzelni, hogy Schiffer András majd a diktatúrában feltör a barikád tetejére, és a golyózápor közepette a Parlament ellen vezényli az LMP-s partizánokat. Szóval talán addig kellett volna beszélni a diktatúráról, amíg még demokrácia volt, illetve most kellene, mert beszélni talán még lehet. Tüntetni már nem. Tehát arról kellene beszélni, hogy akkor mégiscsak ki kéne menni az utcára, a tiltás ellenére.

Ma a Fideszes állam rendőrsége betiltja a tüntetéseket. Az az álszent, kétszínű Fidesz, amely 2006-ban diktatúrával riogatta a népet, és amely kordont bontott. Van pofájuk hozzá. Azóta már sokszor használtak ők is kordont a Parlament körül. És akkor elmagyarázom, hogy miért volt 2006-ben demokrácia, és miért van most diktatúra. 2006-ban a Kossuth-téren egy hónapig tüntethetett a tömeg, az a tömeg, amely összevizetle a teret, amelynek engedélye sem volt a tüntetésre. Az a tömeg, amelynek egy része megostromolta a tévészékházat, barikádokat emelt Budapest utcáin, kirakatokat tört be, kukákat gyújtogatott fel.

Ezt a tömeget végleg akkor oszlatták fel, amikor egy fontos nemzetközi esemény tőszomszédságában fegyvereket találtak náluk. Ekkor oszlatták fel az engedéllyel nem rendelkező, engedélyt nem is kérő tömeget. Ez a tömeg eközben elkötött egy tankot, és megint barikádokat emelt és gyújtogatott. A 2006-os oszlatás törvényes volt, és demokratikus. Akkor is, ha voltak egyedi túlkapások, mert az egyedi rendőrök vitték túlzásba a dolgot, nem a rendőrparancsnokság szegett törvényt.

Ma viszont a rendőrparancsnokság szeg törvényt, ugyanis a rendőrségnek kutya törvényi kötelessége tudomásul venni a tüntetést, és biztosítani azt. Semmiféle betiltásra nincsen joga.

Miért fontos ez a különbség? Azért, mert 2006-ban a rendőrség nem szisztematikusan rombolta a demokráciát (a zavargók inkább). Pár ember ellen elkövettek sajnálatos dolgokat, de ez nem rombolta a demokráciát. Ebből nem lett rendszer, ettől még később is voltak tüntetések, a demokrácia egésze nem vesztett 2006-ban semmit. 2006-ban az emberek tüntetéshez való joga nem foszlott szét, hiszen utána számtalanszor tüntettek. Például soha egyetlen Fidesz gyűlést nem oszlatott fel a rendőrség akkor sem, és utána sem. (A Fidesz gyűlésnek rég bejelentett vége volt, mire az Astorián oszlattak)

Ma viszont az embereket a tüntetéshez való jogától fosztják meg. Ki kell mondani, demokratikusabban éltünk nyolc évig. Sőt, demokratikusabban éltünk húsz évig. A 2006-os visszaélések során elszenvedett sebek be tudnak gyógyulni. De a tüntetéshez való jogot mikor szerezzük vissza Orbántól?!

A demokrácia nem akkor kerül veszélybe, amikor randalírozást oszlatnak fel, nem is akkor, amikor egy-két rendőr visszaél a helyzetével. Ilyen előfordul jobbfajta demokráciákban is, sőt, az, hogy az állam védi a rendet, egyenesen szükségszerű a demokráciához. A demokráciának akkor van vége, amikor a bejelentett tüntetéseket kezdik el betiltani. Ezt mondja a józan ész, és a nemzetközi példák is, mint Kína, Oroszország, az arab diktatúrák és forradalmak.

A cikk címe az, hogy Orbán utolérte Lukasenkót. Ezekben a napokban érte utol. Mert Fehéroroszországban is vannak választások, és vannak pártok is. De ezek a pártok nem rendelkeznek erős médiával. Magyarországon az ellenzék szintén gyenge médiával rendelkezik. A Fidesz mellett van az Echo, a HirTV, az MTV is. A Fidesz mellett van a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, és a legfontosabb ellenzéki portált, az Indexet félig elfoglalták. Csak idő kérdése, hogy mikor foglalják el teljesen.

A Fidesz a választási rendszert is manipulálja, ezzel is az ellenzéket gyengíti. Minden úgy van, ahogy Fehéroroszországban, és ma már a betiltott tüntetésekkel teljesen utolérte Orbán Lukasenkót.

Fehéroroszország stagnáló ország, Európa szélén van, nem tagja, és soha nem is lesz tagja az EU-nak. Fehéroroszország benne ragadt a keleti despotizmusban, Európa legdespotikusabb állama Oroszországgal együtt. A napokban Magyarország felzárkózott hozzájuk. Gazdaságilag is, politikailag is. Nem is titokban, hiszen Orbán Viktor nyíltan mondja, hogy kelet felé orientálódik. Mind gazdaságilag, de mint látjuk, jogállami kérdésekben is. Kizavarja az országból a nyugati bankokat, a nyugati befektetőket, Kínával kokettál, gazdasági sagnálást hoz létre. Az EU-val nyíltan szembe fordul, és ha kell, simán ki is fog lépni belőle.
 

Nem hiszitek? Amit egy éve, két éve jósoltunk, Orbán mindezt megcsinálta. Ideje volna már elhinni, hogy folytatni is fogja. Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg. Talán Kínában? Szíriában? Észak-Koreában?

Nem engedhetjük ezt meg! Ki kell menni százezreknek és millióknak! Ki kell menni tüntetni akkor is, ha nem engedélyezik!  Ki kell menni akkor is, ha ellógtok a munkahelyről, ha utazni kell, ha nem érnétek rá, ha fáradtak vagytok, ha nincs kedvetek! Mert jobb ma egy ellógás, egy buszjegy kifizetése, mint holnap egy Észak-Korea! Az életünkről van szó, az elkövetkező évtizedekről.

ELÉG VOLT! Elég volt ebből az elmúlt húsz év

leginkább HAZUG,

leginkább NÉPNYÚZÓ,

LEGBÉNÁBB

és DIKTÁTOR

kormányából! Ha nem akartok holnapután Észak-Koreában ébredni, akkor még ma menjetek ki az utcára tüntetni!

TUNÉZIÁBAN,

EGYIPTOMBAN,

LÍBIÁBAN

ezt nem engedték meg a hatalomnak. Mi miért engedjük? Miért hagytuk, hogy így legyen?!

0 Tovább
«
12

progressziv

blogavatar

Nem a Fidesz, nem a Jobbik, és a többi párt sem egészen tetszik, de liberális és kicsit baloldali vagyok. Brendel Mátyás blogja.

Utolsó kommentek