Lehet Más a Politika? Egy fenét lehet más.Soha nem hittem, hogy az LMP alapjában más párt lenne, mint a többi. Bár el kell ismernem, azt nem gondoltam volna, hogy Karácsony Gergely ennyire a pofánkba tud hazudni. Hát tud. Nem lépett vissza. És persze megmagyarázza a bizonyítványát, de ez pont ugyanaz a pitiáner szánalmasság, amit Szijjártó Péter is tud.

 

 

Nem, ma Magyarországon Nem Lehet Más a Politika. Talán más országokban sem, de ez most nem annyira érdekes. Magyarországon nem lehet, mert például ott volt az a 10000+ szavazó, aki még mindig a Fideszre szavazott, meg igazából egy olyan jelöltre, akit meg se neveztek, mivelhogy nem Láng Zsolt fog beülni abba a székbe, amelyre szavaztak. És ott van sok tízezer lakos, aki meg nem ment el szavazni, mert még mindig nem tudja felemelni a lusta fenekélt ahhoz, hogy megtegye azt a minimálisat, amit megtehet az ország érdekében.

Jó, tudom, azért nem szavaztak, mert egyik rosszabb, mint a másik, de azért a legkisebb rosszra még mindig fontos volna leszavazni, és akár 5 különböző rossz párt is jobb a Parlamentben, mint egy kétharmad. Tehát szimplán a legkisebbre is racionális szavazni. Még mindig jobb, ha több pártnak kell egyezkedni, mint ha egy csinálja a maga hülyeségét. Két hülye okosabb, mint egy.

És jó tudom, Karácsony Gergely atz mondta, hogy akkor lép vissza, ha olyan helyzet van. És persze a Fidesz megverte az LMP és MSZP jelöltjét együttesen is. Mert együttesen sem lett volna több, mint negyven százalék. De ez az a helyzet, amikor optimizmussal, összefogással el kéne vinni azt a sok bizonytalankodó, lusta szavazót a második fordulóban szavazni! Ez az a helyzet, amikor a Fidesz pocsék politikáját ki kéne használni, amikor egy jó kampánnyal nyerni lehet. Ha az LMP erre nem képes, ha ilyen tutyi-mutyi banda, akkor mi a fenét akarnak a politikában?!

És Nem Lehet Más a Politika Magyarországon, mert a politikusok is emberek, közülönk kerülnek ki. A mindennapi emberek legtöbbje szintén megbízhatatlan, ígérget, nem tartja be, hazudik és csal. Csalja például a feleségét, nem megy el a megígért randira, nem csinálja meg azt, amit megígért, és hazudik a feleségének arról, hogy hol volt, meg hasonlók. Ezt csinálják a közemberek, miért lennének a politikusok jobbak?

Azért, mert a politikusoknak van valami tesztjük, van valami diplomájuk? Nem, nincs, nem kell hogy legyen. Senki nem válogatja ki őket, nem válogatott emberek ők. Közülünk kerülnek ki. Azok lesznek politikusok, akik politikusok akarnak lenni, és megélnek a politika mocsarában. A tisztességes, értelmes embereknek ebben a mocsárban pedig nincs több esélyük. Mert a politika mocsarában ugyanaz a taposás megy, mint a mindennapi életben, a munkában, a cégekben.

Vagy talán igaz az, hogy a választókban legalább annyi bölcsesség lenne, hogy a jelöltek közül az okosabbat, tisztességesebbet válasszák ki? Ugyan már, hogy lenne! Nem is ismerik a jelöltet. Most láttuk, hogy akár úgy is szavaznak jelöltre, hogy meg sincs nevezve. Az LMP legalább megnevezte, mi lesz Karácsony helyett (húsvét:), de mi értelme ennek? Mi mást mutat ez is, mint hogy a szavazók nem ismerik a jelöltet? Mit mutat az, hogy ezt meg lehet csinálni a szavazókkal? Hogyan válogatnák akkor ki a szavazók a tisztességesebbeket, okosabbakat?

Ha nincs pozitív szelekció, akkor pedig a politikusaink ugyanolyan eloszlást fognak mutatni, mint a közemberek: sok tisztességtelen, buta ember, és néhány tisztességes és néhány okos. Ennyi, ezt kaptuk, ezt érdemeltük.