Help Sales ÁSZF

Mit csinálnak jól Bajnaiék, és mit nem?

Kezdjük azzal, amit Bajnaiék jól csináltak! Először is az, hogy összefogtak a Szolidaritással, helyes. A Szolidaritás is béna csoport, de ma már megfelelően szerények, van, amit hoznak az összefogásba, és nem ártanak a légynek sem.:) A Millával való összefogás kicsit kétséges, erről fogok még beszélni.

Helyes az, hogy nagyon hamar sikerült elérni, hogy közvélemény-kutatási eredmény legyen mögöttük. Az egyik legfontosabb dolog az erőviszonyok tisztán látása. Ez azért fontos, mert azok a szereplők, akiknek össze kellene fogniuk, sokszor igencsak makacs, lassú felfogású emberek. Van kivétel: az egyik Gyurcsány, a másik az MSZP. Gyurcsány gyakorlatilag belátta, hogy hol a helye. Az MSZP ugyan még nem kötelezte el magát, de megértette, hogy adott esetben el kell kötelezni magát, nem csapta be az ajtót, és semmi olyat nem tesz, ami a későbbi megegyezést akadályozná. Nem úgy, mint az LMP. Pedig az MSZP-nek van a legnagyobb konkrét támogatottságuk. (Az Együtt 2014 támogatottsága megelőzi őket, de mivel ők nem párt, mivel elég képlékeny a dolog, ezt kicsit kezeljük óvatosan!) Az MSZP nélkül továbbra sincs Orbánváltás.

Jól csinálják Bajnaiék a vázlatos, nagy menetrendet. Nyilvánvaló, hogy be kell jegyezni az egyesületeket, az összefogást, az is helyes, hogy ki kell dolgozni a csatlakozás feltételeit, hogy mindenki ugyanazon, előre lefektetett elvek szerint csatlakozhasson, vagy dönthessen a távol maradástól, vagy dönthessenek a távolmaradásukról. Nyilvánvalóan nagyon kényes kérdés, ha valakit nem fogadnak be, és nem lehet ezt ad hoc elvek mentén tenni, mert nagyon sok kritika fogja őket érni amiatt, hogy kit vettek be a buliba, és kit nem. Az a minimum, hogy lehessen lobogtatni, hogy: "tessék, itt van, mi előre megfogalmaztuk, nem az LMP-re, nem az MSZP-re nem a DK-ra hegyeztük ki a dolgot, nem utólag találtuk ki a magyarázkodást"!

És egyébként, amit emögött feltételeztem, de nem mindenkinek egyértelmű, nem lehet mindenkit bevenni a buliba. Nagyon ki kell optimalizálni a dolgot. Ahogy Bajnai megfogalmazta, nagyon meg kell nézni, ki visz többet, mint amennyit hoz, és azt is, hogy ki destabilizáklna egy kormányt. Azt is helyesen hagnsúlyozza Bajnai, hogy utána kormányozni is tudni kell.

Szépen illusztrálja az átgondolatlan magyarázkodást például a Milla magyarázkodása, mely továbbra sem tud elszámolni azzal, hogy ha 2012 előtt miniszterelnök, ha baloldali támogató jöhet, akkor mi a bajuk konkrétan Gyurcsánnyal. Akárhogy is erőlködnek, nem sikerül megfogalmazni, hogy ha Bajnai a legnagyobb haver, akkor Gyurcsány hogy lehet a második legnagyobb közellenségük.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy tulajdonképpen milyen sorrendben csatlakozzanak a pártok.Teljesen világos, hogy ha egyáltalán össze lehet hozni az LMP-t és az MSZP-t, akkor az LMP-t kell előbb a fedélzetre vinni, és az MSZP utána csatlakozhat. Egyrészt, mert az MSZP teljesen jogosan kivárhat még, de az LMP egyáltalán nem várhat, hiszen ahhoz túl kicsi, hogy várakoztassa az E2014-et. De az is világos, hogy az LMP MSZP fóbiás tagozatának annyit azért lehet engedni, hogy ne ők csatlakozzanak egy MSZP-s összefogáshoz. Legyen először csak a három egyesület a hajón, aztán jöjjön az LMP, aztán az MSZP!

Ez egy nagyon kicsi gesztus, fontos lehet bizonyos kényeskedő embereknek. Még akkor is, ha egyébként totál hülyeségről van szó, mert valójában nem mindegy a sorrend!? Egy racionális országban egy racionális szavazónak mindegy. De Magyarországon egy LMP szimpatizánsnak nem. Adjuk meg nekik ezt, nem kerül semmibe!

A DK kimaradt a felsorolásból, ez van, ők olyan kicsi párt, és annyira tüskék sokaknak a szemében, hogy kihagyhatóak lehetnek. Lehet, hogy a végén majd szükség lesz rájuk, lehet, hogy nem. Ahogy Bajnai fogalmazott, egyáltalán kérdés, hogy azzal a két százalékukkal, amijük van, többet hoznak, mint amennyit visznek, vagy nem. És itt megint, a Gyurcsány fóbiások hülyék, de ez van, ebből kell főzni!

Gyurcsány hibája egyébként nem az, hogy egy fél ország fóbiás tőle, erről nem tehet, mert ez túlzás. Az ő hibája csupán annyi, hogy nem sikerült egy két százaléknál nagyobb pártot összehoznia. Ha 15 százaléka lenne, kevesebben volnának kényesek. Ezt meg csak magának köszönheti, mert ezt tényleg nem a Mesterházy, nem Schiffer és nem is az Orbán rontotta el neki. Még azt se mondhatja, hogy nincs pénze, mert áldozhatott volna, van miből. Bajnai például azt is nyilatkozta, hogy van olyan fontos ez az ügy, hogy a személyes vagyonából áldozzon rá. És ez igaz. Ilyenek miatt tartjuk Széchenyit a legnagyobb magyarnak. Legnagyobb magyarnak persze nem kell lenni, de megbecsült politikus, netán államférfi ilyenekkel lehet valaki.

A DK sok kisebb dolgot rontott el, erről írtam eleget, szerintem mostanára megértették, hogy kicsit lemaradtak a hajóról, és saját hülyeségük miatt. Nem tudom, mennyire van késő. Ez egyébként az LMP-re is majdnem igaz. Az LMP szerencséje az, hogy kicsit több százalékot kuporgatnak, de ugyanúgy csak stagnálnak, és semmi növekedési potenciál nincs bennük. A másik, hogy Bajnai középre akar zárni, és az LMP középen egyfajta hitelesítő. Az az érdekes jelenség, hogy miközben a középen lévő, bizonytalan szavazók embertömege nem szavazna az LMP-re - és joggal, mert az LMP abszolút megmutatta, hogy nem lehet más a politika -  azért indikátornak még jók. Az LMP azon jelszava, hogy ők megfogják a középen lévő, bizonytalan szavazókat, abszolút bukott. De azért ha az LMP valakit elfogad, akkor az jelez valamit. Mert ezek a fiúk úgy magukon kívül nem nagyon fogadnak el szinte senkit, nagyon finnyásak. Lakmuszpapírnak jók, de abból nem kell túl sokat bevásárolni.Az LMP ott rontotta el, hogy az egész politikájuk a teljesen helyes anti-Orbánizmuson kívül a buta anti-Gyurcsányizmusra épül. Ők ezzel akarnak karakteresek lenni, hogy a demokratikus  ellenzék oldalán ők a leggyurcsánellenesebbek. Ami hülyeség, mert ez nem karakter, hanem csak jellemhiba. Az LMP lehetett volna német mintára egy zöld párt, és ahogy a németeknél, sok ciklus után befuthattak volna. Sok munka lett volna ugyanis a környezetvédelemben még nem túl tudatos magyar emberekbe a környezetvédelem igényének kialakítása. A németeknek ez sok ciklusba tellett, a magyaroknak is sok munka lett volna. De ez lett volna az egyetlen tiszta, becsületes, létező út, amely nem zsákutcába vezet, amely tényleg megteremt egykarakteres pártot, amely hosszú távon tényleg működik. Meg kell jegyezni, a német zöldek is kimondták, hogy ismét csak a szociáldemokratákkal hajlandóak koalícióra lépni, Merkellel nem. Pedig Merkel nem egy Orbán. Hogy ezután a magyar zöldek mit finnyáskodnak az MSZP-től és a DK-tól, nem tudom.

És akkor térjünk vissza a Millára! A Milla nagyon rezeg. Juhász Péter és a Milla politikája azóta, hogy a sajtószabadság kérdésében kifáradtak, szintén csak az anti-Gyurcsányizmusban merült ki. Ahogy az LMP a környezetvédelemben nem tudott durrantani, mert ahhoz hülyék, úgy Juhász Péter sem tudott a sajtószabadság kérdésében kreatívan, okosan, ügyesen tovább haladni, nem tudta fenntartani az érdeklődést. Valljuk be például, ha nincs Bajnai, nincs Szolidaritás, és az MSZP tüntetők nem mennek oda, akkor a Milla tüntetésen szánalmas kevesen lézengtek volna.

A Millának ugyan 101k like-olója van, de a tüntetés eseményére nagyon kevesen jelentkeztek be. Egy átlagos postnak pedig 100 körüli like-olója van. Az E2014-nek csak huszonezer like-olója van, de több like-olót hoznak össze egy postra.

Ki lehet-e dobni a Millát az E2014-ből? Most biztosan nem. Annál is inkább, mert az LMP számára meg a Milla az indikátor. Vegyük észre, a Milla tulajdonképpen az LMP civil tagozata! Ha a Milla röpül, nyilván az LMP se jönne be. De később, valamikor a Milla akár röpülhet is, különösen, ha Juhász Péternek semmitől nem jön meg az esze.

Bajnai a Milla-Gyurcsány ellentétből megpróbálta kivonni magát, de neki itt van az egész dolog rákfenéje, neki ezt kell megoldani. Pontosabban inkább a Milla-MSZP ellentétet, mert a DK, mint mondtam, adott esetben kihagyható. De az MSZP nem. Tehát Bajnainak valamikor majd oda kell állnia Juhász Péter elé, és megmondani Juhásznak is, hogy hol a helye.

És akkor zárásképpen egy pár konkrétabb dologról legyen szó! Az első egy személyi kérdés. Bajnainak meg kell válnia Urbán Lászlótól. Nem létezik olyan indok, amely miatt egy olyan embert be lehetne fogadni, aki a Fidesz politikusaként azt mondta: "más a választási program, és más a kormányprogram". A következő kampány egyik fontos mondandója ennek ellenkezője lesz.

Az E2014 Facebook oldala egy nagy fényképcsarnok, jelenleg felvették azt az igen divatos stílust, hogy idézeteket írnak fel fényképekre, és azt postolják. Van egy bizonyos szöveges-vizuális csatolt reflexű embertömeg, akik erre gerjednek. A teljes Facebookon, és az internet egészén is több éve megfigyelhető az a mém, hogy ha egy idézetet Einstein arcképére írnak fel, akkor messze többen zizegnek rá, mint Einsteinre vagy az idézetre külön-külön. Nagyon sok embernek csak együtt lépi át a dolog az ingerküszöbét.

Ha az E2014 erre játszik, akkor ugyan eléggé populárisan nyomják, de azért hosszú távon nem lesz ez jó, mert meg lehet fogni így egy komolytalan embertömeget, de megtartani már nem, és közben a komolyabb támogatók előtt lejáratják magukat. Egy idő utána  komolytalan, zizegő embertömeg is betelik a Bajnai fényképre írt idézetekkel.

Az E2014 Facebook oldalát ugyanaz a veszély fenyegeti, mint a DK és még sok másik szervezet FB oldalát, vagy újságok főszerkesztőségét, vagy blogportálját. Mindenhol megfigyelhető, hogy nem túl tehetséges emberek kerülnek pozícióba, kiskirályoknak hiszik magukat, roppant nagy károkat tesznek, és senki nem figyel rájuk, nem koppintanak a körmükre.

Én persze tudom, Gyurcsánnak vagy Bajnainak nincs arra idejük, hogy az utolsó aktivistát és az utolsó fiókszervezet vezetőjét is ellenőrizzék, de a Facebook admint, a blogok managerét azt lehetne ellenőrizni! Egyszerűen hihetetlen, hogy micsoda károkat tesznek, és hogy ezek a pártok, egyesületek, szervezetek milyen banánhéjon tudnak elcsúszni.

Ha tehát Bajnai nyerni akar, akkor alapvetően fontos, hogy a legértelmesebb, legrátermettebb, legprofibb embereket tegyék az ilyen irányítópultokhoz! A DK-nak és az LMP-nek például ez sem sikerült, mindkét pártnál kóklerek voltak ilyen pozíciókban, és senki nem ellenőrizte, hogyan randalíroznak. Ezért is maradtak ott, ahol vannak.

1 Tovább

A sziriuszi magyarok és a negyven évre bebetonozás

Ismeretes, sokan szokták ismételgetni Orbán, vagy a Fidesz elképzeléseit, idézeteit arról, hogy bebetonozzák a hatalmukat 40 évre. Ennek a bebetonozásnak a módját a különféle hatalmi ágakban különféle pozíciókra történő kétharmados és hosszú idejű kinevezésekben látják. Orbán maga is kétharmadról beszélt, de ő a Tákolmányra utalt. Hogy 40 évig nem jön itt majd össze a kétharmad.

Pedig sokan elfelejtik, hogy sokkal prózaibb okai is lehetnek ennek a dolognak, a 40 éves bebetonozás ideológiája nem a Mikolánál, nem a Kövérnél, hanem az Usztics-vonalnál keresendő. Kulcsszerepet játszik ugyan sok egyébként is kritizált törvény, mégpedig a külföldi magyarok szavazati joga, illetve az előregisztrációz is. De azt senki nem rakta még össze, hogy miképpen is lehet biztosítani a 40 évet. Pedig a megoldás pofonegyszerű, és egészen kézenfekvő technikai oka vannak. Olyanok, melyeket még Bajnai sem tud megoldani.

Amikor külföldi magyarokra gondolunk, akkor legtöbben szlovákiai, esetleg amerikai hazánkfiára gondol, nem gondolnak a korábbi ősökre. És itt nem az Etelköz, nem a Magna Hungaria magyarjaira gondolok. Még csak nem is a sumerek (sumérok) és egyiptomiak jelentik a problémát. A negyven évhez azt kell eszünkbe vésni, hogy mindenki tudja, a magyarok a Sziriuszról származnak.

Nos, számoljunk csak! A Sziriusz 8,5 fényévre van. Ez azt jelenti, hogy fénnyel vagy más elektromágneses úton közvetített üzenet 8, 5 évig jut el oda. Amikor kiküldik az előregisztrációs törvényt, és megengedik az e-mailes regisztrációt, akkor 8,5 évig megy ki, Utána 8,5 évig jön vissza az üzenet. Aztán ugye el kell kezdeni a kampányt, ajánlásokat kell gyűjteni. Erre is adjunk azért egy kis időt! Utána ki kell küldeni a pártok és jelöltek listáját, az megint 8,5 év, aztán a válasz is 8,5 év.Tegyük fel, hogy nincs csalás, és a szíriusziak nem tudják meg előre a fideszes képviselők nevét, tehát nem tudnak előbb szavazni. Nos, ez akkor 34 év. Ehhez jön a 4 év, amelyet a hatalomban már ebben a ciklusban betöltenek, a maradék 2 év ráhagyás a kampányra, az ajánlások gyűjtésére, postázásra, gondolkodásra. No meg szíriuszi rovásírásra is le kell fordítani a szövegeket, neveket.

Hát kérem ez a megoldás, nem értem, hogy a politológusoknak ez hogy nem esett le.

0 Tovább

Óriási lépések a regényem fő ötletének, az agychipnek a megvalósulása felé

Az origón nemrég jelent meg egy jó összefoglaló olyan tudományos kutatásokról,a melyek egyrészt szenzációsak, másrészt eléggé rejtve maradnak a közvélemény előtt.

Az összefoglaló arról szól, hogy az agyba ültethető chipek a közvetlen agy-számítógép interfésznek a megvalósításához milyen lépéseket tett az utóbbi években a tudomány.

A cikk érinti az agychip problémáit és különféle hasznát is. A regényemben én is a legfőbb problémaként a fizikai kapcsolódást, a biológiai és informatikai kompatibilitást, az interface-lési problémát írtam le. A különféle hasznok között én is az egzakt és óriási memóriát, megnövekedett szellemi képességeket és a "telepatikus" kommunikációt mutattam be. Nem akarok túl sok spoilert elsütni, olvassátok el!

És még mindig jó vagyok a regény időzítésével, mert még messze vagyunk az agychip megvalósulásától, de 2050 körülre simán meg lehet.

Egyedül a katonai fejlesztést és hasznosítát nem ábrázoltam, mert az engem személy szerint annyira nem érdekelt.

0 Tovább

Meglepően friss volt a Bajnai beszéd

Bajnainak az elmúlt két év után nehéz volt olyan beszéddel előjönnie, amely igazán érdekes, igazán ott van. Miért? Mert az elmúlt két évben nagyon konstans módon, nagyon egysíkú módon romlott a helyzet minden fronton. Ugyanazok a dolgok vannak itt a nyakunkon. És mégis...

5 Tovább

Milla és a szélsőséges iszlám

Mielőtt még nagyon felháborodna az olvasó, azt előre bocsátom, hogy a Milla felfogása és a szélsőséges iszlám között egyetlen pontban van közös felfogás, de ez a pont annyira abszurd, hogy ki akartam emelni a címben. A Milla felfogásában még sok hiba van, erről fog szólni a cikk, de ezek nem azért hibásak, mert az iszlámhoz hasonlatosak, hanem a maguk okán azok. Az alábbiakban még élesebben elmondanám, amit már korábban is leírtam.

Először is a videó címe elég félrevezető. A cím szerint Szanyi nagy fejmosást kapott Juhász Pétertől. Valójában Juhász valóban szenvedélyes és lendületes kirohanást intézett a két másik vendég ellen, azok valóban megdöbbentek ezen, és részben nem tudtak elég erőteljesen válaszolni, részben Juhász kirohanása maga is lejáratta magát, részben pedig csak jól megválaszolták a kirohanást.

Miért is volt Szanyi és Vadai nehéz helyzetben? Azért, mert amikor Juhász a régi, jó Fideszes agymosott szöveggel jött, hogy az elmútnyócév deszörnyűvótnincsannálrosszabb, akkor nagyon nehéz megmondani, hogy erre mi a legtaktikusabb válasz. Ha az ember vitázik, az csapda. Hiszen akkor az egész műsor arról szólt volna, hogy kritizálják az MSZP(-SZDSZ) kormányzását. Kaptunk belőle öt percet, és tudjuk, hogy mindkét fél a saját statisztikáját hozza fel. Juhász egyébként vázlatosan így érvelt:

- Az elmútnyócév rossz volt, nem volt fejlődés.

- Jó volt, de korrupció árán.

- Jó lehet, de az MSZP nem demokratikus.

Juhász olyan szépen csúszkált el az állításával, mint bármelyik hülye fideszes. Az MSZP meg speciel az egyik legdemokratikusabb párt, és ráadásul egy párt belső demokráciája nem az ország demokratikusságának feltétele. Vannak, és teljesen legális érvelés lehet, hogy egy párt az ne legyen demokratikus, mert úgy jobban lehet irányítani. Sokszor kritizálták az MSZP-t bal oldali értelmiségiek, hogy éppen, hogy az a baj, hogy túl demokratikus, nem lehet mozdítani.

Csak egy dolog, amiben Juhász például durván hazudott, hogy az MSZP kormány alatt a korrupció éppen kicsit javult, és azóta lett rosszabb, és előtte is rosszabb volt. Ezt a Transparency International mutatta ki.

Nem lehet megengedni Juhásznak, hogy így tematizálja a műsort. Pláne nem két év után, pláne nem most, amikor fontosabb dolgok is vannak. Ha viszont az ember nem szól semmit, akkor van olyan bugyuta ember, hogy egyből kiírja, hogy "az MSZP fejmosást kapott". Szanyi éppen ezért aztán csak visszalőtt egyet, de mondom, ennek meg az a baja, hogy akkor elkezd deffenzívvé válni a dolog.

Ha szemben a Fidesz képviselője ült volna, akkor sokkal könnyebb lett volna a helyzet, mert simán vissza lehetett volna lőni, és replikázni, és az elmúlt két évvel lemosni az elmútnyócévezést. De most mit csináltak volna Juhásszal?! Simán le lehetett volna Juhászt is ellentámadni a Milla bénázásainak felsorolásával (alternatív köztársasági elnök), csak az hülyébben jött volna ki. Meg aztán Szanyi és vadai nem olyan hülye, nem azért ment oda, hogy lemossák a Millát a színpadról. Ilyen baromságot csak Juhász akart. Vadai végig igyekezett úgy terelni a helyzetet, hogy Juhász felfogja, itt nem ellenségekkel van dolga, de az nem értette. Vagy tényleg neki ellenség az MSZP és a DK.

Én itt most Juhász kirohanására szintén nem fogom végigelemezni, hogy miért volt messze rosszabb az elmúlt két év, mint az elmútnyócév, a fentiek miatt, és azért is, mert ezt már nagyon sokszor elmondtam. Aki gazdasági vagy jogállami szempontból nem látja az eget verő különbséget a két korszak között, az sajnálom, az reménytelenül hülye. Ha Juhász Péternek hívják, hát akkor úgy hívják, sajnálom.

A DK és MSZP politikusaival ellentétben kevésbé néz ki hülyén, ha én a Millát ekézem, mivel Juhász Péter kritikája nem rólam szólt, szóval nem fog kicsinyes, személyes bosszúnak tűnni.

Kezdjük a lényegnél! A fő kérdés a vitában az volt, hogy van két állítás:

A) Az MSZP nélkül nem lehet leváltani Orbánt.

B) Az MSZP-vel nem lehet leváltani Orbánt.

Az A) állítás igazoltsága igen erős, a B) állítás egy elég gyenge vélemény. Az MSZP támogatottsága az összes felmérés szerint messze a legnagyobb a demokratikus ellenzéken belül. Ha még a DK-t is kizárjuk, akkor a Milla mire akar támaszkodni?! Az LMP pár százalékára?! Arra az LMP-re, aki nem volt hajlandó leülni erre a vitára?! Hát az se biztos, hogy indulni tudnak, és ha indulnak, hogy egyáltalán bejutnak a parlamentbe! A két állítás tehát sehol nincs egyensúlyban. Juhász bődületeset vakított. A Milla elutasítottsága meg egyébként még az MSZP elutasítottságánál is nagyobb. Az elutasítottságot nézni általában hülyeség. Ennél jóval speciálisabb esetben lehet.

Mire akar támaszkodni a Milla?! A Milla százezer like-jára?! Tájékoztatom a Milla szavazókat, hogy 2014-ben, amikor majd az urnák elé járulnak, akkor nagy megdöbbenésre azt fogják tapasztalni, hogy a Millára nem lehet szavazni, mert el sem indult a választáson, sőt, nem is párt (Szanyi ezt szépen meg is mondta neki). (Jó, elvben egyesületként is indulhatnak, de ezek csak pár képviselőt szoktak tudni összehozni.) Egyébként Bajnainak sincs pártja, és nem is lesz. Tájékoztatom továbbá Juhász Pétert, hogy Orbánt ha le lehet váltani, akkor azt a választáson lehet. Ergo van egy igen tuti állításom:

C) Orbán a Milla nem tudja leváltani.

Ugyanis nem vesz részt abban a választásban, amely Orbán leváltását eredményezheti. Vegyük figyelembe még azt is, hogy a Milla százezer like-olója az egy választáson egy-két esetleg három százalékot ér, a részvételi aránytól függően. Ehhez jön még Vadai megjegyzése, hogy a százezer like nem százezer szavazat.
Mondhatná valaki, hogy jó, de a százezer like az csak egy részhalmaz, a Millának sokkal több szimpatizánsa van. Ezt honnan veszi?! A tüntetéseken nem szoktak százezernél többen lenni. Lehet persze, hogy van sok Milla támogató, aki se nem like-ol, se nem megy tüntetni, de azért én erre nem számítanék. Vidéken alig ismerik a Millát, hiszen nincs kiterjedt szervezetük. A Milla nagyjából annyiból áll, amennyi a Facebookon látszódik. Az meg kevés.

És konkrétan azért is nehéz a Millának leváltani Orbánt, mert nemcsak nem párt, de nincs vidéki szervezetük ("Milla? Az ötödik elemben csíptem!":)), a nem tudnának jelölteket állítani, ajánlásokat gyűjteni, és semmit. Mondhatná valaki, hogy de hát a Milla támogatói majd leszavaznak valamelyik pártra. No, ha ez nem a DK és nem az MSZP akkor melyik?! Az LMP? Jó, és hányan fognak leszavazni az LMP-re?! Én nem látom, hogy a mostani felmérésekhez képest akár csak egy ember is leszavazna az LMP-re pluszban a Millától. Elvégre ha le akar, most is megtehetné, az a mostani felmérésekben is meg kellene, hogy mutatkozzon.

A Milla sokat beszél a bizonytalan szavazókról. A Milla sokat mondja, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP, sem a DK. Azt is mondják, hogy a bizonytalan szavazók ott vannak mögöttük. Csakhogy a bizonytalan szavazók egyáltalán nem biztos, hogy azt gondolják, amit a Milla. Lehet, hogy most azt mondják, nem szavaznak az MSZP-re és a DK-ra, de végül csak leszavaznak. Lehet, hogy protestszavazásként leszavaznak, lehet, hogy csak Orbán leváltásáért leszavaznak majd.

De az is lehet, sőt, igen valószínű, hogy ezek a szavazók nem szavaznak semmire. Ezek nem akarnak szavazni, ezeknek a politikából van elég. Lehet, hogy ezeket a Milla, és semmi nem tudja megmozgatni, mert annyira nem érdekli őket a szavazás. Nem lehet elvinni őket szavazni.

De a Milla akkor is jöhet azzal, hogy van ezen bizonytalan szavazók közül sok, aki szavazni akarna, de nem a Fideszre, nem a Jobbikra, nem az MSZP-re és nem a DK-ra, mert elege van a 2010 előtti politikusokból, és annyira nem hülyék, hogy a Jobbikra szavazzanak. Rendben, Milla, csak azt nem értem, az a kurva nagy rejtély számomra, hogy ha sok ilyen ember van, akkor ezek mi az isten nyilának nem akarnak az LMP-re szavazni?! Mert ott van a párt, amelyik pont ugyanazt vallja, mint a Milla, és mit ad isten, hát basszus az istennek nem akarnak rá szavazni ezek a bizonytalanok.

Na most mondd meg drága Milla, mi a jó büdös fenéből gondolod, hogy ha most nem akarnak az LMP-r szavazni, pedig akarnak új pártra szavazni, akkor majd 2014-ben mitől fognak?! Mi lesz más?!

Persze elehet reménykedni, hogy majd dolgoznak, és növelik a támogatottságot, megnyernek embereket, csak hát ebben az MSZP és a DK is ugyanúgy reménykedhet. Az MSZP és a DK is ugyanúgy számíthat arra, hogy hátha a végén kapnak bizonytaloan szavazatot, akár protestszavazat formájában is.

És "kedves" Juhász Péter, azt se értem, hogy azt mondod, az MSZP szavazóval semmi bajotok, csak az MSZP-vel. Namost az nem esett le, hogy az MSZP szavazó az az MSZP-re szavaz, ha tehát semmi bajod velük, akkor semmi bajod azzal a véleménnyel, hogy az MSZP kormányzása mégiscsak jobb volt, sőt, az alternatívák közül a legígéretesebb. Az MSZP szavazó ugyanis ezt mondja. És messze többen vannak, mint a Milla like-olók. Ők vannak a legtöbben a demokratikus ellenzékben. Ez a többségi vélemény.

Ha 2010-ben lennénk, és a Milla azzal jönne, hogy itt harmadik erőt kell létrehozni, új pártok kellenek, akkor ez még egy lehetséges program volna. 2010-ben még támogatnám is abban a reményben, hogy jobb pártok jönnek létre. Jobbak, mint amilyen az MSZP, jobb, mint amilyen a DK lett, meg amilyen az LMP lett. De nem jött létre ilyen párt. És a Milla nem is akar ilyet létrehozni. Bajnai sem. Itt most már új párt létrehozására nincs reális kezdeményezés. Abból kell dolgozni, ami van. Most már még ha akarna is valaki új pártot létrehozni, még ha a Milla ezt is akarná, akkor sem volna reális a dolog. Eldőlt. Nem ment. Ergo az MSZP-vel kell leváltani Orbánt. Aki ezt nem fogadja el, az reality check erroros hülye.

Végül a címbeli kérdésről. Juhész Péter azt mondta, hogy a tüntetésre azért ne jelenjenek meg pártok logókkal és zászlókkal, mert ez zavarja mások, például a millások identitását. Erre égnek állt a hajam. WTF?! A millás identitását zavarja, ha más a különböző identitását láthatóvá teszi?! Mi a fene?! A Fideszesek nem zavarják?!

Namost filozófiai szempontból valakinek az identitása pont a másoktól való különbözőségben domborodik ki. Pont attól lesz valakinek identitása, hogy más, mint a többi. Az ateista identitása akkor érzékelhető, ha kontrasztként ott van a hívő. Ha senki nem hisz istenben, akkor mindenki ateista, de akkor az ateista identitása nem nagyon vehető észre.Ahogy például nem identitás az, hogy "a spagettiszrönyben nem hívők".

De ez a filozófiai megközelítés, és praktikusan el lehet ütni azzal, hogy a millás identitását azzal őrzi meg, hogy például nem MSZP-s és az MSZP ne jelenjen meg a tüntetésen, ahogy a Fideszes sem teszi. De hát ez az, hogy az MSZP-st (a szavazót) a Milla kéri, hogy jelenjen meg a tüntetésen. Ja, csak az "identitását" azt ne hozza, ugye?! Tömegnek, anyagnak jó lesz, csak egyénisége ne legyen! A nektek jó része kéne a dolognak, a kényelmetlen meg nem, ugye?! Önző kis mimózák vagytok, ugye?!

De, és akkor most már rátérünk az iszlamistákra, a dolog azért is hajmeresztő, mert mi az, hogy bárkit is zavar mások identitása?! (Vadai erre szépen rámutatott) És itt van az, ahol a millások olyanok, mint az iszlamisták, akik arra felkapják a vizet, ha valaki egy karikatúrát rajzol, vagy filmet készít.

Jó, a millások annyiban jobbak, hogy ők nem rohamozzák meg az MSZP székházát, nem gyújtogatnak, nem ölnek meg MSZP-seket. A millások abban viszont rosszabbak, hogy egy MSZP zászló azért egy Mohamed karikatúránál mégiscsak ártatlanabb. A Mohamed karikatúra is ártatlan, az se kellene, hogy sértse a muszlimot, mert el kéne, hogy fogadja, hogy akinek más az identitása, annak más a véleménye, ez van. De a millának még kevesebb oka van erre. Miért sérti a millások identitását a mások identitása? Miért olyan intoleránsak, mint az extrém muszlimok?!

Magyarország azért van óriási bajban, mert egy buta és makacs miniszterelnöke van, hasonlóan buta és makacs miniszterekkel. Magyarország azért volt az elmúlt húsz évben is sokszor bajban, mert sokszor viszonylag hasonlóan buta és makacs vezetői voltak. A baj arányos volt a butasággal és önfejűséggel. Gyurcsány például okosabb, és kevésbé önfejűbb Orbánnál, de ami Gyurcsány hibája, az szintén a túlzott makacsságból ered. Magyarország azért is bajban van, mert az LMP vezetősége is buta és makacs, és nem akar összejönni az összefogás. Az MSZP és a DK vezetősége legalább most kicsit hajlik. És akkor mindennek tetejébe a legnagyobb ellenzéki civil szervezetnek, amelyik a legnagyobb tüntetéseket tudja összehozni, szintén ilyen buta és makacs vezetője van, akinek önfejűsége Orbánhoz mérhető. Magyarország továbbra is nagy bajban lesz, ha százezren like-olnak civil szervezeteket, amelyeknek ennyire buta és makacs a vezetője. Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos újságok, portálok blogrendszerek vezetői is ilyenek, és ezt sem akadályozza meg semmi. Viszont azt sem akadályozza meg semmi, hogy értelmesebb civil szervezetek mellé tegyék le az emberek a  like-ot, és majd akkor fog elkezdődni valami igazi változás Magyarországon.

Egyébként az ATV műsorában az kicsit vicces volt, hogy amikor Bajnai visszatéréséről beszéltek, akkor Baumgartner  beejtőernyőzött a képernyőn. Jó, nem vagyok ennyire Bajnai ellen, de azért egy ici-picit el lehet játszani ezzel az ironikus kis koincidenciával.

 

0 Tovább

progressziv

blogavatar

Nem a Fidesz, nem a Jobbik, és a többi párt sem egészen tetszik, de liberális és kicsit baloldali vagyok. Brendel Mátyás blogja.

Utolsó kommentek